Autor knjige: Milovan Joličić

  • Zemun, 11. 12. 1981.
  • +38169-222-96-00
  • kontakt@knjigafkpartizan.com

Reč autora

Ova knjiga je nastala posle tri godine posvećenosti, odricanja, emotivnog preispitivanja i, pre svega, ljubavi prema ocu, koji mi je usadio ljubav prema Partizanu. Iako se ideja o knjizi rodila neposredno posle smrti oca, maja 2011. godine, tada još nisam imao ni snage ni volje da krenem sa realizacijom iste.

U teškim trenucima svog života, dugo sam se preispitivao šta je to što najviše volim, šta je to što bi mi skrenulo teške misli koje donosi svakodnevnica. Onda sam se vratio u detinjstvo gde smo svi srećni, bezbrižni, i setio se dve stvari kojima sam se najviše radovao, a tu su bile lopta, i igra sa drugovima u naselju, i Partizan.

Posle tri i po godine razmišljanja i lutanja, traženja sebe, klonuo od raznih nevolja, prisećajući se reči svog oca, odlučio sam se da, na neki način, krenem dalje.
,,Milovane treba da radiš nešto što voliš, jer će ti to odagnati negativne misli. I to što budeš radio, ne sumnjaj, biće nešto najbolje!"
Poželeo sam da se odužim ocu za sve što je učinio za mene i priredim knjigu o Partizanu, o klubu koji mi je dao neverovatne emocije, pozitivne posle pobeda i negativne posle poraza.

Knjiga FK Partizan Milovan Joličić